Nyhet! Nu erbjuder jag en fotokurs online via Skype

Även här uppe vid vägs ände märker vi såklart av världsläget. Förra veckan blev det som jag hade befarat tydligt: det blir ingen fotokurs i vår. Men det betyder ju inte att det inte blir någon fotokurs alls! Jag har under senaste veckan satt ihop material för att kunna hålla en fotokurs online via Skype. I helgen testkörde jag kursen med en elev.

Kursen är för dig som tycker mycket om att fotografera, men du fotograferar alltid i program-/autoläge. Kanske blir systemkameran kvar hemma till förmån för den mycket lättare mobilen, för de bilderna blir ju ockå bra? Eller så har du just fått din första kamera och vill lära dig direkt hur du ska använda den på bästa sätt så att investeringen inte blir liggandes!

Hur funkar en fotokurs online via Skype?

För att kunna ge alla deltagare uppmärksamhet och personlig hjälp håller jag kursen i en väldigt liten grupp om högst 3 deltagare. Upplägget är lite annorlunda mot den fysiska fotokursen, vilket jag också tycker har fördelar! Nackdelen jag ser är att vi inte får dricka kaffe (eller te) ihop, det är mysigt att sitta och småprata tillsammans.
Vi träffas vid två tillfällen. Första tillfället är ca 2,5 timmar och kommer innehålla de allra viktigaste grunderna för att ta en bild i manuellt läge. Efter detta tillfället så får deltagarna hemuppgifter. Såklart finns jag till hands för stöd! Vid det andra tillfället, som är ca 1,5h, så går vi igenom hemuppgifterna, diskuterar resultatet och lär oss av varandras lyckanden och funderingar. Under denna lektionen pratar vi också lite om andra teman kring fotografering; utrustning, bildeditering och bildkomposition bland annat. Du får även svar på just dina frågor – och jag kommer såklart ta upp norrskensfotografering om du är intresserad av det.
Det bästa med att fotokursen nu är online är att jag kan erbjuda kursen även utanför Offerdal! Det enda man behöver är en dator och en internetuppkoppling, sedan kan deltagarna bo varsomhelst i världen. Om någon vill ha kursen på tyska eller engelska, så ska jag nog kunna ordna det också!är
Fotokurs online via Skype

Nyttja coronapausen till att lära dig något nytt!

Har du en vän som gärna fotograferar men alltid använder auto-/programläge? Tipsa gärna din vän om den här kursen! Många har en hel del tid över nu när ”livet är lite på paus” – och vad kan då vara bättre än att lära sig något nytt? Vårblommorna spirar och solen bjuder in till promenader och jag lovar att kameran är ett smittfritt promenadsällskap!


Läs mer och anmäl dig här

Rulla till toppen