Söker du efter en kvinnlig webbutvecklare?

I dagarna pratade jag med en av mina kunder. Hon hade under över ett år letat med ljus och lykta efter en kvinnlig webbutvecklare. En personlig kontakt att bolla hemsidan med, någon som hjälper med det tekniska och kan göra större eller mindre projekt ibland. Men hon ville inte vända sig till en webbyrå.

De senaste åren har kvinnliga nätverk boomat. Facebookgrupper som Heja Livet där kvinnor lyfter och stöttar varandra växer sig gigantiska, och jag tycker det är fantastiskt roligt när kvinnor lyfter kvinnor!

En majoritet av dem som kontaktar mig är kvinnor. Inte för att de behöver mer hjälp, mina manliga kunder behöver minst lika mycket hjälp. Jag tror att vi kvinnor helt enkelt är lite trötta på att man inte tror att vi förstår oss på – eller är intresserade av – teknik. Eller den där känslan som infinner sig, men som man inte riktigt kan sätta fingret på, av att man hade fått ett annat bemötande om man hade varit man? Oh, vad jag hatar den känslan. Och om man försöker förklara händelsen, så bemöts man ofta av oförståelse och ifrågasättande från en man som uppfattar sig själv som jämställd och som säger sig inte göra skillnad. Men som samtidigt inte riktigt vill lyssna och ta till sig av upplevelsen man försöker skildra.

Förstår du kanske inte riktigt vad det är jag försöker förmedla? Är du själv övertygad om att du behandlar män och kvinnor helt jämställt? Jag kan varmt rekommendera att titta på Caroline Farbergers tal på Women in Tech, där hon förklarar sina upplevelser. Hon är en av få som har upplevt båda sidorna, och hon är dessutom duktig på att prata.

Med det sagt så kan jag vittna om att jag, från helt okända och oftast manliga, webbutvecklare får kanonbra hjälp när jag kör fast med något! Men har man dålig erfarenhet från livet av att bli mansplainad så kan det fortfarande kännas bättre att få prata med en kvinna…

Det kanske är så att jag som kvinnlig webbutvecklare kan tillföra något? För det är ju precis lika illa för en man att det förutsätts att han är intresserad av teknik när han inte är det, som det är för en kvinna när det förutsätts att hon inte skulle vara intresserad.

En nostalgisk utsvävning

Jag gjorde min första hemsida i html (minns ni Netscape Navigator?) i slutet av 90-talet. Det var mamma som lärde mig grunderna. Hemsidan var inte vacker, men jag minns att jag sparade på små roliga gif:ar att använda.

Och när jag nu kollade i min backup-hårddisk så hittar jag både hemsidan och gif:arna! Hemsidan var trespråkig (svenska, tyska och engelska) och hade en besöksräknare och en gästbok. Helt enligt 90-tals norm. Som tur är så har det skett en viss utveckling, både i tekniska möjligheter och i mina kunskaper…

Jag hjälper dig gärna med din hemsida

Söker du efter någon som gör en ny hemsida till dig. Eller behöver du hjälp med din befintliga hemsida, någon som ger den en översyn och tips för utveckling? Kontakta mig genom att klicka på den fantastiska, animerade och lite speedade gif:en nedan. Du kan också lämna dina kontaktuppgifter i formuläret längst ner i inlägget.

gif från 90-talet

Titta gärna på mina referenser och på vad mina kunder säger om mig. Vill du hålla kontakten utan att kontakta mig? Prenumerera på mitt nyhetsbrev eller följ på Facebook eller Instagram.

Lämna dina kontaktuppgifter, så återkommer jag till dig!

    Rulla till toppen