Fotopromenad på distans del 2 – Vårtecken

Det har varit så roligt att se era bilder från förra veckas gemensamma fotopromenad! Temat var ”motljus” och de flesta valde att publicera bilderna på Instagram. Ni hittar alla inlägg under #byannaelisabeth_fotopromenad på Instagram eller i inlägget på Facebook. Våren är i full gång över hela landet – även om det i de norra delarna känns avlägset vissa dagar. Här i Jänsmässholmen har vi fortfarande har 1,5m snö ute på myrarna. Men överallt syns våren i det stora eller det lilla, så veckans tema är ”Fotografera vårtecken”. Det kan vara ett äppelträd i full blom, en vårbäck i snön eller kanske till och med en tidig renkalv? Vad är ett vårtecken för dig?

Purpurbräcka i fjällbäck, våren till fjälls
ISO 400, f/3.5, 1/640 s, 35 mm

Fotografera vårtecken

På våren hittar jag mig själv ofta krypandes under buskage och i diken, jag hittar de första spirande växterna och gläds åt tussolagon i det skitiga diket. Jag arbetar väldigt ofta med kort skärpedjup (det betyder att bara den lilla blomman är i fokus, men omgivningen är oskarp). På systemkameran betyder det att jag väljer en stor bländare (dvs en liten siffra). Med mobilen kan man få samma effekt om man kryper RIKTIGT nära den lilla blomman, knoppen eller fjärilen.

Om du vill dela din bild blir jag jätteglad! Det ska vara helt kravlöst och roligt, ingen kommer att ”bedöma” din bild! På Instagram taggar du mig (@byannaelisabeth) i bilden och i texten, då ser jag din bild och kan dela den i mina stories. På Facebook får du gärna lägga bilden i kommentarsfältet till inlägget på min sida, så ser både jag och andra följare och deltagare bilden. Använd gärna hashtaggen #byannaelisabeth_fotopromenad så kan vi inspirera ännu fler!

För dig som fotograferar med systemkamera (eller annan kamera med manuella inställningar), berätta gärna vilka inställningar (ISO, bländare och slutartid) du använde.

Inspirera andra

Vill du inspirera andra? Dela gärna inlägget med dina vänner så fler kommer ut och betraktar sitt närområde!

Ett vårtecken: djurens parningslekar
ISO 800, f/4.8, 1/720 s, 200 mm
Rulla till toppen