Din nya hemsida – så här funkar det!

Hur går det egentligen till när vi bygger din nya hemsida? Här förklarar jag processen i några enkla steg, jag har även lagt till hur lång tid varje steg vanligtvis tar. Det beror såklart på flera faktorer, där externa leverantörer av grafisk profil och kundens egen möjlighet att lägga tid på att skapa innehåll är två av faktorerna.

Innan processen kan starta, så har vi pratat om hemsidans omfattning och du som kund har fått en offert av mig. Direkt efter accepterad offert så bokar vi in ett uppstartsmöte, det är nu det roliga börjar!

Ca 1h

Uppstartsmöte

Vi börjar projektet med ett möte, där vi pratar om ditt företags målgrupp. Vi går även igenom din föreställning av hur du vill att hemsidan ska se ut och tittar på exempel. Vi går även igenom saker som du behöver tänka på när det gäller det material som du själv skapar till hemsidan.
Lästips

Ca 1h

Leverans av innehåll

Jag tar emot och går igenom det innehåll som kunden eller en annan leverantör skapar för hemsidan. Detta kan t.ex. vara grafisk profil, bilder och texter.
Lästips

1-2 veckor

Utkast

När jag har fått allt överenskommet material, så tar jag fram ett första utkast på hemsidan. Här arbetar jag in materialet jag har fått. Vi bokar då in ett möte för att gå igenom utkastet och diskuterar ändringar, samt om innehållet behöver kompletteras eller förändras.

1-2 veckor
1-2 veckor

Färdigställande av hemsidan

Jag färdigställer hemsidan i löpande dialog, vanligtvis per mail, med kunden. Vi gör ändringar på design eller struktur utefter kundens önskemål.

1-2 veckor

Leverans & lansering

När hemsidan är färdigställd utseendemässigt kommer vi överens om en tidpunkt för lansering. Innan dess ser jag till att alla tekniska, osynliga, moment är färdigställda.

Ca 1h

Utbildning

Efter lanseringen av hemsidan har vi ett digitalt möte, där vi går igenom det grundläggande i WordPress, t.ex. hur man loggar in och ändrar text, lägger till bilder eller skriver ett inlägg.

Ca 1h

Support

Den närmsta tiden efter lansering dyker det ofta upp lite frågor. Jag finns självklart till hands för att svara på dessa. Ingen kund ska känna sig ”ensam” med sin hemsida, vi gör det här tillsammans!

Rulla till toppen