Mitt första bröllop

Det var i januari som den blivande bruden kontaktade mig med förfrågan om att fotografera deras bröllop i juli i Offerdals kyrka. Jag blev såklart glad över frågan. Men eftersom jag aldrig hade fotograferat ett bröllop, så tackade jag vänligt men bestämt nej. Hon letade efter en lokal bröllopsfotograf, helst från Offerdal…

Ett bröllopspar på en trappa framför en träport

Hur jag blev bröllopsfotograf i Offerdal

Nu var det så att den blivande bruden inte riktigt nöjde sig med det svaret. Efter lite övertalning från hennes sida och en tydlig förklaring om vad de kunde förvänta sig från min sida, så tackade jag tillslut ja. Några dagar senare skickade jag min allra första offert på en bröllopsfotografering!

Några dagar innan fotograferingen for jag till Offerdals kyrka för att reka både solen, ljuset och fotoplatser. Eftersom detta var under sommarens värmebölja, och prognosen visade strålande sol och upp mot 30 grader, så var det viktigast att se var solen skulle stå vid tidpunkten för fotograferingen för att hitta platser med mjukt ljus.

När dagen väl kom var alla batterier fulladdade, minneskorten nyformaterade, objektiven blankputsade och benen skakiga. 

 

Ett bröllopspar i en blå folkvagn

Jag har lärt mig mycket på detta uppdraget, och ja, det var verkligen roligt! Så går du i bröllopstankar och tycker om bilderna, så hör av dig. Jag kommer bli kallsvettig igen, men jag kommer troligen tacka ja… 

Rulla till toppen