Första, men inte sista, fotokursen!

Förra helgen var det äntligen dags för fotokursen! Tre härliga deltagare kom till Kaxås. Det blev en mycket trevlig och intensiv förmiddag med kameran och bilden i centrum!

Kvällen innan var jag övertygad om att jag hade glömt något väsentligt. Men kompendiet var tryckt, fikat förberett och min kamera var laddad och nerpackad.

Det var en fantastiskt vacker dag med klar och kall luft, solsken och dimma över vattendragen. Vi alla fyra hade på vägen till kursen haft flera tillfällen då vi kände att ”det här vackra borde man fotografera”! Men med en tid att passa fick naturen förbi ofotogragerad just denna morgon!

Alla tre deltagare ade fotograferat i flera år – i kamerans autoläge. Att hitta alla manuella inställningar på kameran, förstå hur de hänger ihop och – till råga på allt – använda dem allihopa samtidigt?! I början på dagen tror jag att detta kändes som en främmande tanke.

Men efter några timmar med teori och övningar – och såklart en ordentlig fikapaus – så stod det tre personer på kurslokalens bakgård och fotograferade med kameran i manuellt läge!

Jag vill tacka för att ni kom och önska er alla tre fantastiska fototillfällen! 💛 📸 💛

Själv är jag taggad på att ha fler kurser – även om jag med säkerhet kommer vara lika nervös inför nästa kurs! Nästa kurs blir den 25 Januari 2020!

Scroll to Top